Billede af hekserummet
Besøg heksens værksted i legerummet!

Bliv fortryllet af naturmagi på Kulturværftet

07.02.23
Der er flyttet en heks ind i legerummet på Kulturværftet. Kom og besøg hendes værksted, og prøv selv kræfter med naturens magi.

Heks for en dag

I heksens værksted finder du sorte hatte, kapper og tryllestave. I den store heksegryde kan alverdens magiske eliksirer forberedes efter opskrifter fra de ældgamle bøger.

Heksen lever i tæt forbindelse med naturen, så rummet er også fyldt med naturens lyde, slyngplanter og ugler i træerne. Heksen har samlet urter og blomster som hænger til tørre, og katten holder øje med det hele fra bordet (hvor den ellers godt ved, den ikke må være).

Magiske ritualer, brætspil og bøger

I rummet kan du farvelægge fine ark med skovens dyr, eller spille magiske brætspil. Og du kan prøve kræfter med "venskabsmagi" - et særligt ritual, som du også kan tage med hjem.

I heksens værksted finder du selvfølgelig også en masse magiske bøger, som er lige til at låne med hjem. Her finder du både fabelagtig fantasy, naturbøger og fagbøger med viden om hekse, troldmænd, enhjørninger og andre magiske skabninger.

I kan opleve heksens værksted i Legerummet frem til juni 2023

Legerummet

Legerummet på Kulturværftet

Legerummet er et rum for leg og læseinspiration. Rummet er placeret på Kulturværftets børneetage, og er målrettet børn fra omkring 6 år.

Cirka 3 gange om året skifter rummets tema. Med rekvisitter, kostumer, lydeffekter og aktiviteter skabes der et miniunivers - tidligere har temaerne f.eks værer "rummet" og "gåder og detektiver".

Temaet bliver altid afspejlet i en masse gode bøger udvalgt af børnebibliotekarerne, som selvfølgelig kan lånes med hjem og forhåbentlig vækker læselysten!

Tags
Materialer