Sprogsporet er nomineret til en ALMA
De nominerede til ALMA-prisen er blevet offentliggjort

Bibliotekernes Sprogspor er nomineret til en ALMA

31.10.22
Sprogsporet.dk er en side med viden og værktøjer til børns sprogudvikling for både forældre og fagpersoner – nu er konceptet nomineret til en ALMA

Hvert år uddeles Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) til en person eller organisation som bidrager til litteraturens betydning for børn og unge over hele verdenen. Med til prisen hører en pengepræmie på 5 millioner svenske kroner.

På den lange liste af nominerede, som tæller repræsentanter fra hele verden, er der i år seks danske nominerede:

  • Bibliotekernes Sprogspor, organisation 
  • Otto Dickmeiss, illustrator
  • Cecilie Eken, forfatter 
  • Marianne Iben Hansen, forfatter 
  • Dorte Karrebæk, illustrator
  • Kim Fupz Aakeson, forfatter

Udover fem stærke kandidater i form af nogle af de dygtigste børnebogsforfattere og -illustratorer vi har i Danmark, er vi på biblioteket ekstra stolte af, at Bibliotekernes Sprogspor er repræsenteret blandt årets nominerede!

Læs mere om ALMA-prisen her

Sprogsporet: råd og viden om dit barns sprog

Bibliotekernes Sprogspor er bibliotekernes fælles indsats, som understøtter sproglig udvikling og tidlig læseforståelse for børn mellem 0 og 6 år.

Sprogsporet er inddelt i forskellige sektioner som henvender sig til henholdsvis forældre og til bibliotekarer, pædagoger og andre fagpersoner.

Som forælder finder du en masse viden om barnets sproglige udvikling fra de første ord til læsestart, og masser af gode konkrete øvelser og råd til hvordan I kan arbejde med sprog og leg derhjemme.

Du kan også skrive dig op til Sprogsporets nyhedsbrev og få tilsendt tips og nyheder hver måned.
 

Materialer