Billede af Sprogrummet
Klæd dig ud, og gå på naturskattejagt.

Besøg flagermusenes univers

22.05.24
Velkommen i natskoven. En ugle tuder i det fjerne, og en flagermus basker pludselig forbi dig. Var det en mus, som puslede nede ved jorden? I Sprogrummet på Kulturværftet har vi i den kommende tid fokus på flagermus og andre natdyr.

Besøg flagermusenes verden

I Sprogrummet inviterer vi bibliotekets mindste venner, på en rejse helt ud i skoven. Flagermusene hænger fra loftet og uglen holder øje med dig fra sit træ. Her kan alle børn og deres voksne lege og lære om flagermusen, og alle skovens nataktive dyr.

Klæd dig ud som flagermus, eller fyld en af turtaskerne med alt hvad du skal bruge for at tage på skovtur. Leg med flagermus- frø- og rævebamser, eller læg et puslespil med pindsvin på.

Ramasjang Redder: Den truede flagermus

Flagermusen er det eneste pattedyr i Danmark, der kan flyve. Der findes 17 arter af flagermus i Danmark og tre af dem er truede.

Heldigvis kan vi hjælpe flagermusen. Hvis vi sår flere blomster, kommer der flere insekter, som flagermusen elsker at spise.

Fra den 31. maj sætter DR Ramasjang, i samarbejde med biblioteker landet over, fokus på flagermusene med 'Ramasjang Redder Flagermusen'.

Billede af flagermus

Lån bøger om flagermus og andre dyr

Børnebibliotekarerne har udvalgt en masse gode bøger, som I kan låne med hjem. Læs sammen, og bliv meget klogere på flagermusen og skovens mange andre dyr. 

Slå lejr på Espergærde bibliotek

I legeområdet på Espergærde Bibliotek kan I også lege med! Her har vi slået et rigtigt telt op, hvor I kan læse sammen, og på bænken kan I sætte jer og lege skovtur.

Flagermus og nattens dyr kan opleves på Biblioteket Kulturværftet og Espergærde Bibliotek frem til august 2024.

 

Billede af Espergærde legeområde

Et sprogrum for børn og deres voksne

Velkommen i Sprogrummet på Kulturværftets børneetage! Et rum med plads til leg for de mindste børn på 0-6 år og deres voksne. Her stimuleres sprog og nysgerrighed gennem leg og samtaler.

Børnene kan lege og gå på opdagelse i skiftende temaer, og rummet er altid fyldt op med bøger I kan læse og låne, så legen og den gode samtale kan fortsætte derhjemme.

Tags