Sådan får børnene køkkenet til at eksplodere i smag

12.01.21
I køkkenet kan I finde mange timers samvær, læring og nysgerrighed.

Det er stadig gråt udenfor, og mange er igen hjemme med børnene, så måske det er nu, I skal invitere dem med i køkkenet? Nogle børn er selv meget aktive i køkkenet, og andre skal måske have lidt hjælp til at komme i gang. Uanset, om dine børn allerede er mesterkokke eller aldrig har kogt et æg, er der inspiration at hente til fremtidige gastronomiske oplevelser.

Materiale

Kom med i vores køkken

Af Christine Søndergaard og Josephine Glad. To teenagepiger udveksler opskrifter og idéer til lækker mad på bloggen "Plat du jour". Bogen indeholder 50 opskrifter på hurtig hverdagsmad, nemme snacks, sunde salater, indbydende kager, drikke og brød. Den er opdelt efter årstiderne og vægten er lagt på sæsonens friske råvarer.

 

 

 

 

 

Materiale

Rosas spionkagebog: 22 opskrifter fra Rouladegade

Af Martin Kjeldsen, Lærke Duus og Rosa Gjerluff Nyholm. Livas narhvalskage, Ferdinands judo-pandekager, Lauras bankokage, Silas' nisselandskabskage og 18 andre sjove opskrifter af forskellig sværhedsgrad præsenteres. Der gives også snedige tips til, hvordan man bedst spionerer og får oplysninger om den person, man vil bage til.

 

 

 

 

 

Materiale

Fars køkken

Af Mette Bøgebjerg Jørgensen og Jonas Gerdes Vigkilde. Her kan I sammen dykke ned i 53 opskrifter, som er afprøvet af masser af børn. I bliver guidet til at vende madlavningen på hovedet og lærer at give retterne kokkehuer. Desuden kaster I jer over nye begreber som frugtprofessorer og grøntsagspræsidenter.

 

 

 

 

 

 

Materiale

Børnenes kokkeskole: Lav mad til hele familien

Af Sara Begner. Her finder I et hav af opskrifter på retter med fisk, kylling og kød, vegetarretter, forslag til mellemmåltider samt bagværk. Opskrifterne præsenteres med små billeder med trin-for-trin-anvisninger på den ene side og et stort billede af den færdige ret på den modsatte side.

 

 

 

 

 

Materiale

Børneretter fra hele verden

Her kan I læse om kartoflens, majsens og risens historie. Hvor kommer maden fra? Og hvordan har man opdaget og brugt råvarerne før i tiden? Børnekogebogen har nemme retter fra mange forskellige steder i verden. I bliver guidet gennem gryderne til for trin.

 

 

 

 

Find også kogebøger til børnefamilien på 'eReolen GO!'