Viden

Bee happy

Viden Af: Biblioteket 24. Jan 2018 0 kommentarer
Den flittige bi er en elsket sommergæst i haven og i naturen.

Af bibliotekar Lise-Lotte Truelsen

Den kan forsøde livet med gylden honning, og den en af de vigtigste insekter, når det gælder bestøvning af blomster og dermed udbyttet af frugt og bær.

Vi har samlet lidt inspiration til dig, der gerne vil i gang med at holde bier. Og så har vi tilføjet forslag til skøn litteratur, hvor bierne har gjort sig særligt bimærket…

Biernes historie

Roman af Maja Lunde. Rosinante 2016. 473 sider.
Stærk og medrivende fortælling om biernes død – en global roman om en verden hvor klimaet ændrer sig, om menneskets sårbarhed og om forældre og børn. William er en melankolsk biolog og frøhandler i England i 1852. Han sætter sig for at konstruere en helt ny type bikube, som skal give ham og hans børn ære og berømmelse. George er biavler i USA i 2007, forretningen går skidt, men han håber på, at sønnen kan blive gårdens redning. Tao arbejder med håndbestøvning i et fremtidigt Kina, hvor bierne er forsvundet. Hun ønsker mere end noget andet, at sønnen skal få en uddannelse og et bedre liv end hende selv.

Summen over engen: paradisiske dage i min franske ruin

Af Dave Goulson. Don Max 2015. 314 sider.
Med "Summen over engen" fortsætter en af Storbritanniens førende eksperter i humlebier den fortryllende fortælling han påbegyndte i bestselleren "Humlen ved det hele". På fantastisk vis introducerer bogen sine læsere for det mangefacetterede mikrokosmos af interessante fænomener og processer, der findes i naturen omkring os.

"Summen over engen" er biologiprofessor, humlebi-ekspert og naturforkæmperen Dave Goulsons skønne erindringer om dage og måneder tilbragt i Frankrig med at gøre en ruin beboelig for sig selv og sin familie. Med smittende glæde og fascination over insekternes forunderlige verden, fortæller Goulson især om etableringen af en stor og frodig eng, hvor blomster, insekter og sommerfugle vil trives - og lade sig studere.

Bier i baghaven

Af Karin Gutfelt & Torben Overgaard. Koustrup & Co. 2015. 140 sider.
At holde bier i baghaven er ikke noget, man bare lige gør. Det kræver vejledning og gode råd, som netop er formålet med bogen "Bier i baghaven - Selvforsyning til husbehov". Bogen er en samling af praktiske råd om bl.a. anskaffelse af bierne, om deres pasning, om mulige sygdomme og regler om det at holde bier. Yderligere beskrives der, hvordan det daglige arbejde med bierne foregår, og hvordan man forbereder sig til vintersæsonen.

Birds, Bees, Butterflies - Bringing Nature into Your Yard and Garden

Af Nancy J. Hajeski. National Geographic 2016. 300 sider.
Generously illustrated and full of practical informational this book is for gardeners, birders, nature lovers and suburbanites who wish to bring wildlife into their own backyards.

Bier (Min første bog)

Børnebog af Eva Mosegaard Amdisen. Turbine 2017. 7-8 år, Let at læse. 16 sider.
Bier flyver fra blomst til blomst. De laver honning.

Bien Maja

DVD 5-7 år. 87 min.
Den lille, vakse bi Maja synes ikke, at hun passer ind i livet i bikuben, og drager derfor ud på eventyr ude på engen. Hun finder en masse nye venner, men opdager snart, at hvepsene har angrebet hendes bikube. Nu er det op til Maja og hendes nye venner, at redde alle de andre bier.

 

 

Tilføj kommentar

Materialer: