Daginstitutioner og dagtilbud

tir, 20-02-2018 09:58

I er velkomne på børnebibliotekerne, og vi kan komme til jer.

I kan selv vælge, hvad I vil låne, vi kan gøre det for jer, eller vi kan hjælpes ad. Børnebibliotekerne er et herligt fristed, og vi glæder os til jeres besøg.

Særlige tilbud fra biblioteket

Børnebibliotekerne har arrangementer året rundt. For eksempel musik, højtlæsning, film fra d. 2. februar til d. 30. april 2020, dialogisk læsning, udstillinger og meget mere. Kig her eller hent et program på børnebiblioteket. Alle tilbuddene er gratis. Nogle arrangementer kræver dog tilmelding på billetten.dk.

Film

Biblioteket åbner filmens magiske verden i en tryg ramme, hvor den fælles oplevelse giver mulighed for eftertænksomhed og udvikling af barnets kompetencer. Filmprogrammet er tilrettelagt, så det passer bedst muligt i varighed og i forhold til aldersgruppen. Som noget nyt er filmene opdelt i temaer, så det er nemmere at tænke film ind i de pædagogiske læreplaner, og styrke børnenes sproglige, sociale og kulturelle kompetencer. Ingen tilmelding, fri entre.

  • - Espergærde Bibliotek viser film tirsdage kl. 10.
  • - Børnebiblioteket Kulturværftet viser film i Hulen torsdage kl. 10.30.

Se hele programmet med 2,5 meter film som PDF her:
Vinter/forår 2020 program: 2. februar - 30. april.

Udstille på biblioteket

Hvis I har særlige projekter, som I kunne tænke jer at vise frem, så kontakt os. Så kan vi måske udstille jeres ting og arrangere presse og fernisering.

På Espergærde Bibliotek går alle børneinstitutioner i området hvert år sammen om at præsentere børnekunst på 'Den store efterårsudstilling' i ugerne 41-43. 
 

I kan da også få bøger og kufferter lige til døren

Dagtilbuddene, dvs. vuggestuer, børnehaver, integrerede institutioner og dagplejere, i Helsingør Kommune kan få en kasse med børnebøger kørt lige til døren.
 
I kan tilmelde jer en fast depotordning, hvor I får en ny kasse hver 3. måned. I kan ønske konkrete titler, emner eller blot bede os om at sammensætte en god kasse. 
 

Sprogkufferter

Vi kan stille op med materialer, der passer ind i jeres pædagogiske mål og læreplaner. Det kan f.eks. være sprogkufferter, som er gode til sprogstimulering. Hver kuffert har et tema og kan indeholde bøger, spil, figurer, musik og puslespil. Kufferten kan anvendes på mange måder. Det kan være en idé både at læse højt og tale om historierne eller måske lave egne historier med de ting, som findes i kufferten. Se udvalget af sprogkufferter.
 

Sprogsporet

Bibliotekernes Sprogspor er bibliotekernes fælles indsats, som støtter sprogstimulering og tidlige læsefærdigheder. Målgruppen for indsatsen er børn i alderen 0-7 år.

Opret en profil på Sprogsporet, og få nyheder, værktøjer og andet indhold tilpasset dig. Det gælder, uanset om du er forælder eller arbejder med børn og sprog.

Som enkeltperson tilmelder du dig ved at vælge ’login’ på forsiden og oprette en personlig profil. Herefter vil du modtage et nyhedsbrev fra Sprogsporet tilpasset dig. 

… eller få besøg af en børnebibliotekar

Vi kommer gerne på besøg hos jer. Vi ved meget om børnelitteratur og børnekultur og kan bl.a. give tips til højtlæsningsbøger og fortælle om sprogstimulering, materialer til børn med særligt behov m.m. Vi kan f.eks. besøge jer på et personale- eller forældremøde. 

Må man også spise her?

Vi plejer at kunne finde et sted, hvor I kan spise jeres madpakker, selvom bibliotekerne har forskellig størrelse og derfor forskellige faciliteter. Alle børnebibliotekerne har i øvrigt puslepladser. 
 

Og så har I særlige lånefordele

Som institution har I nogle fordele: I betaler ikke gebyr for bøger, der afleveres for sent og I må låne bøger og sprogkufferter længere tid end normalt. I skal bruge et institutionslånerkort. Hvis I bruger et privat bibliotekskort/sundhedskort,  er det indehaveren, der kommer til at betale, hvis noget bliver væk eller ødelagt.
 
Følgende institutioner i Helsingør Kommune kan låne på institutionslånerkort:
  • - Uddannelsesinstitutioner
  • - Folke- og privatskoler
  • - Børne- og vokseninstitutioner