""

Historisk roman fanger stemningen i Helsingør i 1500-tallet

12.05.21
Martin Davidsen flyttede ind i sit hus på Sct. Olaigade i Helsingør for mindre end 4 år siden. På rekordtid er den engagerede romanforfatter blevet helsingoraner med stort H, og nu skriver han historiske romaner, der foregår i nabolaget.

Hans nye roman 'Døden på den gustengule hest' er starten på en ny serie om Laurits Bogbinder, der boede i Sct. Olaigade 16 for snart 500 år siden – dengang i 1535 hed det Mellemgaden.

Laurits Bogbinder er en ganske almindelig, ærlig mand, der gerne vil leve i fred, men det er svært i en tid, hvor munkene i Karmelitterklostret kæmper for at bevare den katolske orden og deres religiøse overbevisning, mens samfundet omkring dem bliver protestantisk. Laurits bliver involveret i en mordsag, som han skal opklare.

For at gøre bogens handling og baggrunden for den så livagtig og historisk korrekt som muligt har Martin Davidsen foretaget en grundig research i Helsingørs historie. Martin Davidsen har slæbt historiske fagbøger hjem i kilovis fra biblioteket. Ud fra dem og fra egne observationer under utallige vandringer i gader og stræder har han udarbejdet et kæmpe noteark og sit eget bykort over Helsingør, som det så ud i 1535.

Enhver tid har sine konflikter og problemstillinger, men måske er de personlige dilemmaer, som folk blev stillet overfor dengang, ikke så forskellige fra de moralske og politiske valg, vi står med i dag. Glæd dig til at læse 'Døden på den gustengule hest', der udkommer til september.

Martin Davidsen kan i øvrigt opleves i samtale med sin lokale forfatterkollega, Birgitte Jørkov, på Toldkammeret efter fællesspisningen den 31. maj.

Læs mere om Martin Davidsen på Lokal Forfatterweb og på hans egen hjemmeside martindavidsen.dk.

Materialer