Om dette arrangement

Tid
15:30 - 16:30
Pris
100 kr.
Lokalitet
Biblioteket
Målgruppe
For voksne
Voksne

Teater: Det forsømte forår

02.11.23
En dramatisering af Hans Scherfigs roman om ungdom og galskab, klassisk dannelse og et forgiftet maltbolsje.

Rektor og lærere ved Metropolitanskolen i København er i centrum i denne humoristiske soloforestilling; den skøre matematiklærer Duemose, som er så rasende at han flår kontakterne ud af væggen, fransklæreren Oremark der afhører sine elever på udspekuleret måde, og lektor Blomme, den underspillede dæmon, der til slut bliver slået ihjel af én af gymnasieeleverne.

Om forestillingen

Skuespiller Anders Ahnfelt-Rønne spiller i forestillingen med sarkasme, ironi og humor alle rollerne som nogle af lærertyperne på denne dengang så agtværdige skole.

Lærere vi må betragte som værende momentant skingrende sindssyge. Forestillingen bæres frem af Scherfigs satire og hans skarpe kritik af de voksnes magtmisbrug. Det er en hyldest til ungdommen og foråret. ’Det forsømte forår’ Hans Scherfigs roman ’Det forsømte forår’ er nok en af de mest læste af forfatterens bøger.

Den beretter om livet på Metropolitanskolen i København for ca. 80 år siden. Et liv, der for eleverne var et helvede. Scherfig giver en skarp og humoristisk kritik af det magtmisbrug, der blev udøvet over for børn på skolen – men også i hjemmene. 

Billetter

Billetter købes hos Helsingør Teater.

Materialer