Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:00
Pris
100 kr.
Målgruppe
For voksne
Voksne

Teater: Broen over Drina

09.11.23
Helsingør Teaters opsætning af Ivo Andric’ berømte roman fra 1945 ’Broen over Drina’ har skuespiller Anders Ahnfelt-Rønne i hovedrollen.

Forestillingens humoristiske, tragiske og lunefulde fortællinger bindes sammen af sange og harmonikamusik med Charlotte Hjørringgaard Larsen som solist. 

'Broen over Drina'

Ikke langt fra Sarajevo strækker den mægtige og lange honningfarvede bro sig over floden Drina, som danner baggrund for ’Broen over Drina’ Det var bl.a. denne roman, der skaffede forfatteren Nobelprisen i litteratur (1961).

Ved bogens genudgivelse i 1993 gav Berlingske Tidende disse ord med på vejen:
”Men hovedgevinsten er en læseoplevelse af de sjældne, for ’Broen over Drina’ er et af århundredets store, originale roman-kunstværker.”

Forestillingen ’Broen over Drina’

Mens floden under et uvejr raser og medfører en katastrofal oversvømmelse i Visegrad, trækker de gamle religiøse ledere i byen sammen i sikkerhed oppe af bjergsiden – under den muslimske købmands tag.
Alle er gennemblødte og anspændte, men man viser værdighed og holder hovedet højt, og slutter sig sammen i et fællesskab på trods af de stridende trosretninger. Der opstår i mørket en ny sameksistens mellem kristne, muslimer og jøder – ja, næsten en uvirkelig eksistens selv om den er virkelig. For den havde ikke været der i går, og den vil ikke være der i morgen. Den er blot som en ø for en kort tid dukket op af tidens hav. 

Billetter

Billetter købes hos Helsingør Teater.

Materialer