Mandag 29. oktober

19:00 - 21:00

Kulturværftet

For voksne

50 kr.

Smag på litteraturen

for voksne
Tags: 
Vi skruer tiden tilbage til 1900 og går med Hannah Lund til bords i det originale danske landkøkken.

’Smag på litteraturen’ handler om bøger, mad og drikke i en skøn forening. Denne aften skal det handle om gamle danske retter til hverdag og fest. Aftenen krydres med højtlæsning fra danske klassikere.

Autentiske danske retter

Vi får besøg af den lokale kogebogsforfatter Hannah Lund, som deler sin begejstring for og viden om de autentiske danske retter, der er skabt, før vi helt havde lært at hente inspiration fra andre landes køkkener og krydderier.

Seje formødre, komfur og knofedt

Hun tegner også et billede af sine seje formødre og livet for netop kvinderne dengang: kokkepigen på herregården, der tryllede med brændefyret komfur og knofedt. Den unge husfrue af det bedre borgerskab, der drev en gård som 17-årig. En af Danmarks første kvindelige læger, som arrangerede fester og lavede månedsplaner med hverdagsmenuer. Oldemors bedste køkkenpige, der gik i arv til farmor. Alt dét, der er skrevet sirligt ned med pen og blæk af oldemor og farmor - og er utroligt sjovt og meget overraskende at opleve på ny.

Højtlæsning

Undervejs vil bibliotekets personale læse højt af madsekvenser fra danske klassikere, fra Johannes V. Jensen over Jens Smærup Sørensen og Per Højholt til Ida Jessen.

Forfatteren

Hannah Lund er aktuel med bogen ’1900 Til bords’, der hylder det originale danske landkøkken. Bogen er baseret på hendes formødres håndskrevne opskriftsbøger, og hun har udvalgt og redigeret over 100 opskrifter på god dansk mad til hverdag og fest. Samtidig er bogen krydret med anekdoter om livet dengang og biografier om kvinderne bag maden. Det er blevet til et tidsbillede af maden og livet i danske provins- og landkøkkener mellem 1902 og 1970. Hannah Lund er bosat i Espergærde i Helsingør Kommune. 

Praktiske oplysninger

Vi serverer en lille dansk mellemret og et glas øl. 

Arrangementet foregår på Dækket, 2. etage.

Tilføj kommentar

Materialer: 
Flere arrangementer Mandag 29. oktober

Event Dato

Lav din egen strand-uro
for børn
Billedkunstner Joan Ledang står klar til at hjælpe med at lave de skønneste strand-uroer.
Tirsdag 16. juli 13:00 - 16:00
Hornbæk