Torsdag 14. marts

19:00 - 20:30

Espergærde

For voksne

100 kr.

Riebnitzsky og ’Smaragdsliberen’

for voksne
Tags: 
Anne-Cathrine Riebnitzsky fortæller om sin nye bestseller på Espergærde Bibliotek.

Romanen hedder ’Smaragdsliberen’, og handler om den jødiske smaragdsliber Pierre Levy, der falder om med hjertestop, men mirakuløst vender tilbage til livet. Det får ham til at gå i gang med sit livs mesterværk: slibningen af en usædvanlig stor smaragd.

Imens rejser datteren Zara rundt i verden som kunsthistoriker, og bliver kidnappet i grænseegnen mellem Georgien og Aserbajdsjan, mellem kristendom og islam.

Riebnitzskys forfatterskab

Anne-Cathrine Riebnitzsky begyndte sin forfatterkarriere med biografien ’Kvindernes krig’ (2010) om sit arbejde med undertrykte kvinder i Afghanistan. Siden har hun skrevet fire romaner.
I 2012 kom debutromanen ’Den stjålne vej’, som modtog BogForums Debutantpris og blev nr. 2 i DR Romanpriskonkurrence.

Det store gennembrud kom med romanen ’Forbandede yngel’, der udkom i 2013 og vandt Politikens romankonkurrence og modtog boghandlernes pris, De Gyldne Laurbær.

’Forbandede yngel’ er en selvbiografisk roman om en opvækst i skyggen af psykisk og fysisk vold. Den ramte et stort publikum i Danmark og er oversat til blandt andet norsk, svensk, islandsk, fransk og en række andre sprog.

I begyndelsen af 2016 udkom Anne-Cathrine Riebnitzskys tredje roman, ’Orkansæsonen og stilheden’. Det blev hendes hidtil bedst anmeldte roman og vandt især mange yngre læsere.
 

Tilføj kommentar

Materialer: 
Flere arrangementer Torsdag 14. marts

Event Dato