Foto: Baard Henriksen
Foto: Baard Henriksen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
80 kr.
Lokalitet
Dækket, 2. etage
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Voksne

Per Petterson (NO)

09.11.22
Per Petterson er en af Nordens mest internationalt anerkendte forfattere.

Hans bøger er oversat til over 50 sprog. Nu gæster han for første gang vores internationale forfatterscene. 

Ud og stjæle heste

Det store internationale gennembrud kom med romanen ’Ud og stjæle heste’, som han også modtog ’ IMPAC Dublin Literary Award’ for i 2007 – blandt de øvrige nominerede var blandt andre nobelprisvinder J.M. Coetzee, Cormac McCarthy, Salman Rushdie og Jonathan Safran Foer.


Petterson er kendt for at udfolde menneskelige, indre dramaer med enkle, stærke og kunstneriske virkemidler. 

'Mit Abruzzo' - et portræt af et menneske

Den 9. november kommer Per Petterson til biblioteket og kulturhuset Kulturværftet til en samtale på vores internationale forfatterscene - om bogen ’Mit Abruzzo’ - forfatterens optegnelser over et halv år under Coronaepidemien. Det er et portræt af et menneske, forfatteren selv, hans omgivelser, naturen og også en bog om den kunst og litteratur, der er hans følgesvend gennem livet. 

Anmeldelser

“Troldbinder læseren. Pettersons desperate dagbog er skrevet med en så intens og nærmest manisk tilstedeværelse at jeg bliver blæst bagover. Det sker ikke ret tit, måske et par gange eller tre i løbet af et år, at jeg læser en bog der er så overvældende god at jeg nærmest sitrer når jeg læser.”  
-    Dagbladet

"Jeg er 68 år nu og har været det siden juli, den 18. Der er coronapandemi på andet år, med alt hvad det indebærer. Jeg sidder ved vinduet, det er 15 minusgrader, det er januar. Det er ikke lyst endnu, men det er heller ikke mørkt, der var fuldmåne i nat. Fra vinduet ser jeg ned mod skovkanten langs engen ikke langt fra grusvejen og lindetræerne. Ved bjergskråningen lige ved siden af skal vi bygge et hus, et ikke vældig stort hus, og skal flytte derned fra dette hus som snart har været mit hjem i 28 år."
-    Fra ’Mit Abruzzo’

Per Petterson bliver interviewet af kulturjournalist ved DR, Tore Leifer. 
 

Praktiske oplysninger

Arrangementet er et samarbejde mellem Helsingør Kommunes Biblioteker og Kulturværftet.