Forfatter Kirsten Thorup
Kirsten Thorup

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
80 kr.
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Voksne

Kirsten Thorup : forfattersamtale

26.11.20
Hun af en af dansk samtidslitteraturs helt store skikkelser.

Hun modtog Nordisk Råds litteraturpris i 2017, og i år er hendes seneste roman udkommet til overvældende god kritik. Mød Kirsten Thorup på Biblioteket Kulturværftet til en samtale med Klaus Rothstein om ”Indtil vanvid, indtil døden” – en roman om kærlighedens og krigens galskab. 

Indtil vanvid, indtil døden

Efteråret 1942. Et overfyldt tog bevæger sig ned gennem det mørklagte Tyskland. Med om bord er den unge danske kvinde Harriet, som har efterladt sine to små sønner på et børnehjem i Ålsgårde og er nu på vej mod München. Hendes mand, Gerhard, er blevet skudt ned over Østfronten, hvor han kæmpede på tysk side mod kommunismen, og midt i sorgen brænder Harriet efter at handle, konfrontere sig med krigen og bidrage med noget.

I München indkvarterer hun sig hos Gerhards tyske officerskollega Klaus og hans danske kone, Gudrun. Klaus er generalløjtnant i Luftwaffe, og ægteparret tilhører den nazistiske overklasse. I deres pragtvilla flyder sherryen, og interiøret er som i en Hollywoodfilm. Men snart begynder de fornemme kulisser at slå revner, og en grusom virkelighed træder frem.

Kirsten Thorups ”Indtil vanvid, indtil døden” er en roman om kærlighedens og krigens galskab. Et portræt af en kvinde, som for enhver pris vil være loyal mod sin mand, men insisterer på at forholde sig neutral til nazismen – alt imens vold, angst og modstand spreder sig på den indre front: kvindernes og børnenes krig.


”Det er svært at se, hvordan menneskelig dårskab kan portrætteres klogere, krassere og kærligere.”
(6 stjerner) -Berlingske Tidende 

”Kraftfuld, påtrængende og foruroligende prosa”
-Jyllands-Posten 

Praktiske oplysninger

Arrangementet foregår på Dækket, 2. etage.

Tilmelding på billetten.dk eller på biblioteket.

Din tryghed

Vi er alle fælles om ansvaret for at sikre en tryg afvikling af arrangementer på bibliotekerne. 

Læs mere om din tryghed til arrangementer på vores hjemmeside. 

Materialer