Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
80 kr.
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Voksne

Ida Jessen: forfattersamtale

22.04.21
Hun er blevet sammenlignet med Herman Bang, har modtaget et væld af priser og solgt hundredtusindvis af bøger, der er ladet med stilfærdig betydning og eksistentiel meningsfylde.

Mød Ida Jessen, og hør hende fortælle om romanen ”Kaptajnen og Ann Barbara”, som udkom i 2020.
”Kaptajnen og Ann Barbara” er en historisk roman, en dansk western, en myte, om den allerførste hedeopdyrker, kaptajn Ludvig von Kahlen, der i 1774 slår sig ned på den store alhede. Her vil han bevise, at det kan lade sig gøre at kæmpe mod vinden, sandet og en ond herremand – og opdyrke heden.

Interviewer: Klaus Rothstein.

Forfatteren

Ida Jessen er en vigtig stemme i den nordiske, realistiske fortælletradition. Uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og massekommunikation fra Aarhus Universitet. Ida Jessen har en årrække boet i Norge og bor nu i København. Ida Jessen har udgivet en lang række noveller, romaner og børnebøger. Hun mestrer i den grad den psykologiske realisme og skildringen af livets grænsesituationer. Igennem årene har Ida Jessen modtaget flere priser for sine bøger, bl.a. De Gyldne Laurbær i 2010 for ”Børnene”, der også var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris samme år. For ”En ny tid” blev Ida Jessen tildelt både Blixenprisen og DR Romanprisen 2016, og i 2017 fik hun Kritikerprisen for romanen ”Doktor Bagges anagrammer”. 

Praktiske oplysninger

Tilmelding på billetten.dk eller på biblioteket.

Dette arrangement var oprindeligt programsat til 10. december 2020.. Billetter købt til denne dato er stadig gyldige.

Din tryghed

Vi er alle fælles om ansvaret for at sikre en tryg afvikling af arrangementer på bibliotekerne. 

Læs mere om din tryghed til arrangementer på vores hjemmeside. 

Materialer