Mandag 27. januar

19:00 - 20:30

Kulturværftet

For voksne

80 kr.

Hvad har Europa lært?

for voksne
Tags: 
Biblioteket Kulturværftet markerer Auschwitz-dagen 27/1

Hvor står Europa i dag 75 år efter befrielsen af Auschwitz? – Og hvor er vi på vej hen?

Mød forfatter og journalist Thomas Ubbesen i samtale med direktøren for Det Udenrigspolitiske Selskab, Charlotte Flindt Pedersen – begge personer med stor viden om Europa.

Hvad var det for et Europa, der stod tilbage der ved krigens afslutning i 1945? – Hvilke problemer stod man i, og hvilke håb var der?

Kom og hør to udlægninger af Europas historie fra 1945 – fascismen i Sydeuropa, Den Kolde Krig, hen over Berlinmuren og dens fald, udviklingen i EU og frem til nutiden. 

Charlotte Flindt Pedersen og Thomas Ubbesen vil give deres bud på, hvor Europa står i dag, hvad Europa har lært, og hvordan vi undgår at dunkle epoker af historien gentager sig?

Hvad gør Danmark og bl.a. Det Udenrigspolitiske Selskab for at trække Europa i den rigtige retning, og hvad er overhovedet den rigtige retning?

 

Aftenens samtale bliver modereret af Anja Bo, journalist og tidligere vært på DR2.

Charlotte Flindt Pedersen

Charlotte Flindt Pedersen er cand.mag. i østeuropastudier og samfundsfag med speciale i minoritetsstudier, fra Københavns Universitet. Hun har en lang karriere bag sig i Institut for Menneskerettigheder hvor hun i 17 år arbejdede med internationale menneskerettigheder, fra 2009-2015 som vicedirektør og international chef. I 2015 blev hun direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab, hvor hun arbejder på at styrke debatten om udenrigspolitik i Danmark, og har de seneste år styrket organisationens profil og stemme i den politiske debat.
Sideløbende yder hun konsulenttjenester inden for menneskerettigheder, civilsamfund og udvikling, bl.a. for Udenrigsministeriet og Danida, på danske udviklingsprojekter. Senest styrkelse af civilsamfundet i Ukraine og Georgien.

Thomas Ubbesen

Thomas Ubbesen har arbejdet som udenrigsjournalist i over 30 år og har produceret utallige TV- og radioudsendelser for DR, især fra krigs- og katastrofezoner overalt i verden. På baggrund af sine oplevelser i felten har han skrevet bøgerne "Udsendt - historierne bag 22 reportager" (Tiderne Skifter 2014), "Good luck, habibi - rejser i flygtningestrømmen" (Gyldendal 2016) og "Gensyn med hippieruten - i egne fodspor 40 år efter" (Gyldendal 2018). Lige nu er han aktuel med bogen ”Vi var folket” om forholdene i 15 østeuropæiske lande nu 30 år efter Berlin-murens fald. Han modtog i 2011 Kryger-prisen for sit journalistiske arbejde.

Anja Bo, journalist og tidligere vært på DR2, vil være moderator til aftenens debat.

Praktiske oplysninger

Arrangementet foregår på Dækket, 2., etage.

Salg af øl og vand i samarbejde med Spisehuset.

Se også Auschwitz - læs om det uforståelige

Tilføj kommentar

Materialer: 
Flere arrangementer Mandag 27. januar
Spørg arkivaren
Faste tilbud
Kom og få en snak med arkivar og museumsinspektør Lars Bjørn Madsen fra Helsingør Byhistoriske Arkiv
Mandag 27. januar 16:00 - 18:00
Kulturværftet

Event Dato