Søndag 3. november

14:00 - 15:30

Kulturværftet

For voksne

80 kr.

De vrede mødre

for voksne
Tags: 
Monica Isakstuen og Dy Plambeck i samtale om moderskab og vrede.
Verden er ikke altid smilende, ferskenfarvet, lavmælt og kontrolleret. Der findes vrede og raseri og kroppe og fødsler og vold. Og drifter. 
Norske Monica Isakstuen og danske Dy Plambeck er begge aktuelle på dansk i år med romaner, der udforsker kvinden, det mørke, kraftfulde og ambivalente. 
 

Det, der gør ondt

Hvor kommer dette raseri fra? Monica Isakstuen skildrer i sin roman ”Rase” med både alvor og humor en kvindes vrede mod sit barn, sin mand og sine omgivelser – dem hun elsker højest. Frustration og hverdagshåbløsheden er overvældende. Hvordan lever man med det? Med eksistentiel prægnans og stilistisk træfsikkerhed skriver Monica Isakstuen om at være et menneske og en mor under pres.  
 
Monica Isakstuen er en af Norges mest kritikerroste, yngre forfattere. For sin forrige roman, ”Vær god ved dyrene,” modtog hun den fine litteraturpris Brageprisen. 
 

Nu stopper det

”Nu er jeg så træt af, siger jeg, at du siger mig imod hele tiden, og nægter at hjælpe til, kan du da ikke prøve at opføre dig som et normalt barn? Kan du det?! Nej, siger hun, og så ryster jeg hende, nu stopper det, siger jeg. Nu. Stopper. Det. Og endelig er hun stille, endelig er alle stille.”
Citat fra ”Rase”
 

Drømmer om at dræbe

Dy Plambecks roman ”Til min søster” har trukket et væld af gode anmeldelser. Det er en roman om retten til at fortælle sin egen historie og om søstersolidaritet på tværs af tider. I centrum står de to søstre Aya og Andrea. Den ene føder en datter, efter at barnets far har forladt hende den anden forlader sin voldelige kæreste. De drømmer om at slå ihjel og om at elske. Her bliver tingene sagt højt.  
 
”Dy Plambeck skriver skiftevis indædt, brutalt, indfølt og blidt om den højgravide, den fødende og de nybagte mødre (…) en skrift, der, når den løfter sig, virkelig ikke er bange for at flyve”.
Information 
 
Monica Isakstuens roman ”Rase” lanceres på dansk ved besøget på Biblioteket Kulturværftet. 
 

Praktiske oplysninger

Arrangementet foregår på Dækket, 2. etage.
 
 
 

Tilføj kommentar

Materialer: