Om dette arrangement

Tid
10:00 - 19:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Udstillinger

Udstilling: Kløvedals litterære rejse

04.06.20 - 31.10.20
En udstilling om Troels Kløvedals litterære inspiration og forholdet mellem havet og litteraturen.

”Jeg læste og opdagede, at der var en stor, stor verden uden for Helsingør Skibsværft”

Citat: Troels Kløvedal. 

Kløvedal: Kaptajn, eventyrer og skibsbygger fra Helsingør Skibsværft

Ude på det blå ocean var Troels Kløvedal aldrig alene. Med sig havde han altid ordet, litteraturen og de store forfattere som inspirationskilde til at udtrykke sine oplevelser i sine mange bøger om livet på stålskibet Nordkaperen.

På udstillingen ”Kløvedals litterære rejse" kan man opleve grundstoffet til Kløvedals eventyrlyst. Grundstoffet er litteraturen som det dannende værktøj og den livslange ledetråd gennem Kløvedals liv. Den baserer sig på passager og citater fra Troels Kløvedals bøger og selvbiografier.

Som gæst kan man ud over formidlingen af Kløvedals refleksioner over litteraturen også glæde sig til bølgeskvulp som meditativ kulisse. 

Se også udstillingen ”Frihedens Værksted - Kløvedal og livet med Nordkaperenen" som Naturhistorisk Museum i Århus har skabt sammen med M/S Museet for Søfart, hvor den kan ses fra 9. oktober. Den beskriver Kløvedals liv, som var tæt koblet til frihedsbegrebet, naturen og drømme. Læs mere om udstillingen på Museet for Søfart på deres hjemmeside: mfs.dk

Tags