Tirsdag 3. juli

13:00 - 17:00

Kulturværftet

For børn

Fri entré. Tilmelding på billetten.dk eller på biblioteket

Skriveværksted for 12-16-årige

for børn
Drømmer du om at blive forfatter?

Elsker du at skrive historier? Drømmer du om at blive forfatter? Så brug tre dage på et inspirerende skriveværksted med den kendte forfatter Ida-Marie Rendtorff (se foto).

Få tjek på, hvordan du skruer en god fortælling sammen. Du kommer til, at skrive en masse og få respons på dine tekster. Du vil møde andre unge, der også elsker at skrive.  

Om underviseren

Måske begyndte det hele med, at Ida-Marie Rendtorff som treårig drak blæk. I alt fald har hun skrevet historier så længe, hun kan huske. Det er blevet til 33 romaner. Du kender nok serierne ’Dalia Dragehvisker’, den spændende sci-fi-serie
Kloden under vand’ eller den nyeste ’Skyggefolket’.

”At være forfatter handler om at se verden omkring sig – at lytte til den. Det handler om at opdage historierne. Man kan skrive om det sørgelige, det farlige, det pinlige og det underlige. Det vigtigste er, at det man fortæller, betyder noget for hovedpersonen.”


Om værkstedet

Ida-Marie har lang erfaring med at stå for skriveværksteder.

På skriveværkstedet vil du komme til at skrive små historier med forskelligt fokus. Du vil få styr på, hvordan man bygger en god tekst op med plot, personer og et miljø, som man kan lugte og føle.

Afsættet for historierne kan være en titel, en ting, et billede, en avisoverskrift eller et besøg på en fiskekutter i havnen. Selvom en idé tager afsæt i den virkelige verden, kan teksten sagtens ende som fantasy, sci-fi eller gys.

”At skrive handler både om at have en plan og at kunne glemme den igen”.
 

Praktiske oplysninger

Din billet gælder for alle tre dage.

Arrangementet foregår på Værkstedet, 1. etage.

Aldersgruppe: 12-16 år.

Husk din tablet eller bærbare computer. Tag en jakke med, hvis vi lige skal udenfor og hente inspiration.

Meld dig til mens der stadig er plads og kom til tre hyggelige og inspirerende dage med te & skriverier.
 

Forfatterskabet

Ida-Marie Rendtorff har skrevet i de fleste genrer. ’Lige nu er allerede i morgen’ - er realisme. ’Skyggefolket’ er future. Og den allernyeste bog ’Stemmetyven’ er fantasy, ligesom ’Dalia Dragehvisker’ er det.
Ida-Maries bøger udkommer på Gyldendal og flere af dem er oversat til andre sprog.

Ida-Marie Rendtorff har modtaget to forfatterpriser ’Niels Klim-prisen 2015’ - årets bedste kortroman indenfor sci-fi-genren, og ’Kommunernes Skolebiblioteks-Forenings forfatterpris 2005’ (sammen med Daniel Zimakoff).

 

Bonus

Forfatterskole.dk har udskrevet en skrivekonkurrence med frist 1. august. Måske skal du have en tekst med her? Læs mere på Forfatterskolens facebookside her.
 

Tilføj kommentar

Materialer: 
Flere arrangementer Tirsdag 3. juli